Använde grönsaker efter tycke & smak. Nedan är de jag använde. Tror att det kan passa bra m färska rödbetor. Tänk på att förkoka dem en stund då de har längre tilllagnings tid än övriga ingredienser. P pillade bort en del av grönsakerna. Istället för ättika valde jag att använda citron. Den såsen är perfekt att använda till kyckling, fläskkött, fisk mm. Gode vännen T lärde mig den i somras. Under en av alla grillningar. Det var tider det.
- 40 gr smör mjukt
- 2 msk hackad färsk dragon
- 1 grovhackad vitlöksklyfta
- 1 hel kyckling
- morötter i grova bitar
- palsternacka i samma storlek
- rotselleri
- palsternacka
- kålrabbi
- potatis
- 3 dl naturell yoghurt
- ½ dl flytande honung
- ½ tsk citron
- salt & peppar
· Mixa smöret med dragonen, vitlöken, salt och peppar. Tryck in smöret under skinnet på kycklingen, salta och peppra även på och inuti kycklingen. Lägg kycklingen i en ugnsfast form tillsammans med rotfrukterna och löken. Stek i ugn på 200 grader i 40 -60 min. Ös kycklingen och grönsakerna emellanåt med det spad som bildats i formen. Rör också runt lite i grönsakerna.
· Blanda den naturella yoghurten med honungen, pressad citron, salt & peppar.
· Skär upp kycklingen i bitar och lägg på ett fat med rotfrukterna och löken. Slå över lite av stekskyn som bildats i formen. Servera såsen vid sidan om.
Smaklig måltid
Recepet kommer fr Guldfågeln.
Uppdaterar m bilder när datorn mår bra igen. Det gick inte idag, datorn ville inte känna av USB - kabeln. Synd, då jag tog en hel del fina bilder.
På återseende.
2 kommentarer:
Mums, det låter gott! Jag gillar rödbetor - och du har så rätt om kyckling. Tyvärr känner jag ganska många personer som totalvägrar att äta kyckling... Men jag har en massa kycklingbröst i frysen så kanske man kan göra såsen till kycklingbröst också!?
Jobbigt med fortsatt datorstrul :-(
Tycker absolut att du kan göra denna sås till kycklingbröst också. Hoppas att allt skall fungera m datorn nu. Nu är den ominstallerad. Efter Barcelona skall jag se till att installera alla program.
Trevlig kväll.
Skicka en kommentar